Højtidskalenderen

Udgivet af: Foreningen Nydansker januar 2015
Højtidskalenderen giver overblik over kristne, jødiske, muslimske, buddhistiske, sikhiske og hinduistiske højtider. Den er anvendelig for alle, der arbejder på mangfoldige arbejdspladser eller servicerer borgere med forskellige etniske og religiøse baggrunde.

Højtidskalenderen viser de seks største religioners højtider og findes både i trykt form, som gratis app til smart phones og som online kalender, der kan anvendes i fx Outlook. 

Kalenderen giver overblik og viden om verdensreligionerne samtidig med, at den indbyder til åbenhed og nysgerrighed over for kulturelle og religiøse forskelle. Det er til stor gavn for arbejdspladser, som har en mangfoldig medarbejderstab eller betjener kunder med mange forskellige baggrunde. 

Nogle arbejdspladser bruger eksempelvis Højtidskalenderen til at lægge vagtplaner, der drager nytte af medarbejdernes forskellige religioner. Andre vælger med udgangspunkt i kalenderen at fejre andre højtider end de kristne og dermed styrke inklusionen af medarbejdere og brugere med andre baggrunde.