Beskæftigelse

På denne side finder du integrationsviden om temaet Beskæftigelse.
 

Fremskudt iværksætteri og erhvervsfremme i de særligt udsatte boligområder

 
Rapporten er en evaluerende guide og værktøjskasse til aktører, som ønsker at arbejde med iværksætterundervisning af unge eller beboere i udsatte boligområder.
Københavns Erhvervshus

Socialøkonomiske virksomheder i udsatte boligområder

 
Hvordan kan helhedsplaner og boligorganisationer i praksis hjælpe en socialøkonomisk virksomhed i gang i et udsat boligområde? Det giver håndbogen "Socialøkonomiske virksomheder i udsatte boligområder" svar på.
CFBU - Center for Boligsocial Udvikling

Erhvervsmentorsamtalen

 
Gåde råd til frivillige erhvervsmentorer
Foreningen Nydansker

Sæt de lokale virksomheder i spil - Guide til virksomhedssamarbejde

 
Når lokale virksomheder bringes i spil, viser erfaringer, at der skabes netværk og jobåbninger for unge, som ikke selv har arbejdsmæssig lokal tilknytning eller et jobskabende netværk . Guiden som er udarbejdet i et samarbejde mellem Foreningen Nydansker og BL inspirere til virksomhedssamarbejde.
Foreningen Nydansker

Erhvervsmentor for højtuddannede flygtninge

 
Inspirations hæfte til frivillige erhvervsmentorer for højtuddannede flygtninge
Foreningen Nydansker

Beskæftigelsesmentorer for Udsatte Voksne

 
Danmarks udsatte boligområder har fortsat store udfordringer med beskæftigelsen. Det viser en ny opgørelse fra Center for Boligsocial Udvikling (CFBU) over de seneste ti års udvikling i antallet af langtidsledige. 17 % af beboerne i udsatte boligområder var i 2013 langtidsledige mod 8 % af alle danskere. Men der er håb forude – mentorer er en vigtig del af vejen frem.
CFBU - Center for Boligsocial Udvikling

Branchepakker

 
Det er kombinati­onen af klare planer, virksomhedsforløb med konkrete mål og løbende progressionsmålinger, fagrelevante kurser, sprogundervisning og viden om reelle jobåb­ninger, der skaber resultaterne.
Foreningen Nydansker

Højtidskalenderen

 
Højtidskalenderen giver overblik over kristne, jødiske, muslimske, buddhistiske, sikhiske og hinduistiske højtider. Den er anvendelig for alle, der arbejder på mangfoldige arbejdspladser eller servicerer borgere med forskellige etniske og religiøse baggrunde.
Foreningen Nydansker

Mangfoldig Hverdag

 
Appen giver gode råd til mangfoldighedsledelse på alle niveauer.
Foreningen Nydansker

Rekruttering & Diversitet - LinkedIn

 
I LinkedIn-gruppen Rekruttering & Diversitet mødes repræsentanter fra virksomhederne i Københavns Mangfoldighedscharter og debatterer og deler erfaringer om arbejdet med mangfoldighed.
Københavns Kommune, Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen

Guide til mangfoldig rekruttering

 
Guide med elleve rekrutteringstrin og tips til, hvad virksomheder skal tænke på, når de leder efter den helt rigtige til virksomheden og samtidig ønsker at øge mangfoldigheden
Foreningen Nydansker

Branchepakker - Den bedste integration

 
LG Insigt har i samarbejde med Vejle Kommune udviklet Branchepakkekonceptet
LG Insight

Virksomheders sociale engagement

 
SFI har siden 1998 årligt gennemført kortlægninger af danske virksomheders sociale engagement. Kortlægningen består af spørgeskemaundersøgelser, hvert andet år til repræsentanter fra virksomheder, og hvert andet år til lønmodtagere. Denne 16. udgave af årbogen har fokus på virksomhedernes konkrete indsatser og holdninger til virksomheders sociale engagement.
SFI – Det Nationale Forskningscenter for Velfærd

Løntilskud - tæt relation til virksomhederne

 
Slagelse Kommune har gode resultater i forhold til at få flygtninge i ordinært arbejde inden udløb af Integrationsperioden. Men hvad er det de gør, der virker?
Slagelse Kommune

Skærp din indsats over for sygemeldte med ikke-vestlig baggrund

 
Inspiration og viden til sagsbehandlingen af langtidssygemeldte med ikke-vestlig baggrund
Cabi - bedre arbejde til flere

Expat in Denmark

 
Expat in Denmark er et netværk for udenlandske medarbejdere i Danmark. Det overordnede mål er at gøre Danmark til et mere attraktivt land at bo og arbejde i for udenlandske arbejdstagere.
Dansk Industri

EksportJob - jobdatabase forener virksomheder med nydanskere

 
Jobindex har lavet en særlig job- og CV-database for eksportjob. Ideen med jobdatabasen er, at højtuddannede jobsøgende med specialviden om lande, kultur og sprog kan finde og søge job, hvor deres baggrund er en klar fordel. Samtidig er det nemt for virksomheder at finde medarbejdere, der har en særlig viden om de lande, de gerne vil eksportere til og dermed øge eksporten
Jobindex

Copenhagen Host Program

 
Copenhagen Host Program er et samarbejde mellem Københavns Kommune og Foreningen Nydansker. Formålet med programmet er at gøre København til en by der er mere imødekommende og inkluderende for nyankomne borgere at bosætte sig i samt at øge fastholdelsesgraden af udenlandsk arbejdskraft i landet.
Københavns Kommune og Foreningen Nydansker

Beretning om vurdering og anerkendelse af udenlandske uddannelseskvalifikationer m.v.

 
Uddannelsesministeren afgiver hvert år en beretning til Folketinget om vurdering og anerkendelse af udenlandske uddannelseskvalifikationer m.v.
Styrelsen for Forskning og Uddannelse

Work-live-stay Southern Denmark

 
Foreningen work-live-stay har til formål at forbedre syddanske virksomheders muligheder for at vækste ved at sikre optimale rammer for tiltrækning og fastholdelse af højtuddannet arbejdskraft.
work-live-stay southern denmark
Næste 1 | 2 | 3 | 4