Fagre nye verden - dokumentarfilm om skilsmisse i etnisk minoritetsfamilie

Udgivet af: Nuancen juli 2011
Dokumentar film om den fagre nye verden dansk-irakiske Nasser møder da han bliver skilt og skal finde til ro som deltidsfar. Vi følger Nasser, far til tre, i kampen om at lære at navigere i den nye rolle og i kampen om at forstå egne rettigheder og muligheder.

Materialet er en dokumentarfilm produceret af et uafhængigt hold filmmagere.

Filmen handler om noget så universelt som skilsmisse og deleforældre. Men i en dansk kontekst, hvor hovedpersonerne stammer fra Irak - et land hvor det ikke er sædvanligt at lade sig skille og hvor rettighederne, samt mulighederne er nogle helt andre end i Danmark.

Filmen følger faren, Nasser, som ikke får lov at se sine børn særlig ofte for hans ex-kone, i kampen for at lære at navigere i den nye rolle og i kampen om at forstå egne rettigheder og muligheder. Filmen er bygget op omkring retssagen, hvor børnenes bopæl og samkvemsret skal afgøres.

Filmen kan bl.a. bruges til at belyse og debattere skilsmisse, børnenes tarv, samkvemsret, faders rettigheder og formidling af rettigheder/muligheder for borgere der er opvokset udenfor Danmarks grænser.

Den er ikke beregnet til mindre børn, men kan bruges i undervisningen til større børn. Det egner sig bedst til unge/voksne. F.eks. fagfolk.


Kontakt

Nuancen
Maya Bram Sommer, instruktør