Det digitale bibliotek - BibZoom.dk/World

BibZoom.dk/World er et digitalt bibliotek for immigranter og flygtninge i Danmark. For første gang er det muligt at streame og downloade film, musik og e-bøger på bl.a. arabisk, persisk og bosnisk.

BibZoom.dk/World er et digitalt bibliotek for immigranter og flygtninge i Danmark. Hjemmesiden tilbyder film, musik og e-bøger på forskellige sprog til streaming og downlån 24 timer i døgnet. Det er gratis og lovligt.

For at få adgang til BibZoom.dk/World skal man blot være tilmeldt et dansk folkebibliotek eller Statsbiblioteket samt kunne betjene en computer. Hovedsprogene er arabisk, bosnisk/kroatisk/serbisk, persisk, tyrkisk og urdu/panjabi/hindi, men der findes også materialer på f.eks. tamil og russisk. På BibZoom.dk/World kan man også finde anmeldelser af film, musik og bøger på flere forskellige sprog. Der er også nyheder om de forskellige materialer samt kulturarrangementer.

BibZoom.dk/World har også links til kataloger med oversigter over, hvad der er indkøbt af materialer til de danske folkebiblioteker på de 5 hovedsprog. Katalogerne indeholder en kort beskrivelse af materialerne på dansk og på originalsproget.