Rapport om dobbeltliv

Udgivet af: Etinisk Ung oktober 2014
En rapport om årsager til og psykiske konsekvenser af at leve et dobbeltliv for unge med minoritetsbaggrund.

Unge mennesker, der i årevis må leve parallelle liv med frygt for afsløring og alvorlige repressalier, udsættes for så massivt pres, at det kan være invaliderende for dem. Rapport med fokus på dobbeltliv skal nu sætte fokus på problemet.

”Min mor vil ikke engang med mig ud og shoppe, hvis jeg ikke har en lang jakke på og halstørklæde. Så accepterer hun mig ikke, som den jeg er. Hun vil lave om på mig, som hun vil have det. Det er så noget, der ødelægger mig. Jeg har dybe sår indeni, fordi min mor ikke kan acceptere mig, som den jeg er. Hun vil have, at jeg skal være, som hun vil have det.”

Sådan fortæller en af de unge mennesker, der i en ny rapport, der kaster lys over et hidtil overset område i den danske integrationsdebat.

De unge, der kommer til orde i rapporten, føler sig presset til at lyve overfor deres forældre for at få den frihed, de savner som unge i et dansk samfund. De vil selv vælge deres ægtefælle, de vil have kærester, bestemme over deres egen krop og vælge den uddannelse, de har lyst til.

Samtidig lever de med en reel angst for seriøse repressalier - som udstødelse, psykisk og fysisk vold eller tvangsægteskab - hvis deres hemmelige liv bliver afsløret overfor familien.