Medicin med Fornuft

Udgivet af: Sfinx Film/TV maj 2010
Medicin med Fornuft er 13 små film om, hvordan man bruger medicin fornuftigt. Det er en visuel introduktion til den generelle brug af medicin, herunder køb og håndtering. Filmene ligger på hjemmesiden www.detdanskesundhedssystem.dk, hvor de kan ses i flere forskellige sprog.

Medicin med Fornuft er en visuel introduktion til den generelle brug af medicin. Det er 13 små film, der tilsammen giver os indblik i lægens og apotekets rolle i forbindelse med ordinering og køb af medicin. Vi møder i filmene patienten hos lægen og kunden på apoteket, og får råd og vejledning af læger og farmaceuter omkring fornuft brug af medicin. 

Den primære målgruppe er etniske minoriteter i Danmark samt andre, der ønsker en overordnet indføring i emnet og til dansk sprog, kultur og samfund. 

Medicin med Fornuft kan ses i følgende sprog: dansk, urdu, arabisk, somalisk, persisk og fransk.

Medicin med Fornuft indgår i oplysningsserien Go'dag Danmark, som består af forskellige film, der alle introducerer til det danske samfund. Serien indeholder titler med emner som spænder fra demokrati, arbejdsmarked til den danske familie.

Filmene kan anvendes i forbindelse med undervisning i danske samfundsforhold samt sundhedsvæsen/sundhedslære og i forbindelse med dansktilegnelse til voksne udlændinge på danskuddannelserne. I den sammenhæng vil filmene kunne bruges på alle tre danskuddannelser, hvor den kan danne grundlag for debat og diskussion og motivere den enkelte til at reflektere, søge ny viden om emnet og fremme almene kundskaber og færdigheder, som er relevante i forhold til mødet med det danske sundhedsvæsen. 

Filmen er produceret med støtte fra Sundhedsministeriet.

 

Kontakt

Sfinx Film/TV
Gitte Vaaben Andersen
Sølvgade 92a
1307 København K
Tlf.: 33 32 32 53