Narrativt og kreativt gruppeforløb for uledsagede mindreårige

Udgivet af: Oasis - Behandling og rådgivning for flygtninge juni 2014
Behandlingen består i at skrive en fælles historie om en fiktiv person og tale om søvn, sundhed og sorg. Det giver deltagerne mulighed for at bearbejde egne oplevelser. De kreative og fysiske øvelser forebygger, at de unge senere får kroniske psykiske problemer.

Narrativt og kreativt gruppeforløb for uledsagede mindreårige

"Life is hard, but beautiful" Graffiti tegnet af en deltager i gruppeforløb for uledsagede mindreårige flygtninge

Der er meget, der er nyt og anderledes for unge drenge, der kommer fra Afghanistan. Fælles er en følelse af ensomhed og en livshistorie, der ikke hænger sammen. Derfor bliver den fælles historiefortælling en gennemgående tråd i behandlingen. De unge skal blive enige om handlingen. I historien gennemlever hovedpersonen mange forfærdelige ting, men overlever og kommer til sidst i sikkerhed i Danmark.

Mange års erfaringer fra Norge med gruppetilbud til unge uledsagede har vist, at denne metode er særlig velegnet til denne gruppe. Formålet med behandlingen er at hjælpe de unge til at reflektere over deres oplevelser, at få mere mening og sammenhæng i deres livshistorie og forebygge kroniske psykiske problemer senere i livet.

Målgruppen er mindreårige uledsagede flygtninge, som er traumatiserede i et andet land end Danmark på grund af krig, fængsling, tortur eller flugt. Gruppen sammensættes i samarbejde med henvisende kommune og et tværfagligt team i Oasis, som består af psykolog, psykomotorisk terapeut eller socialrådgiver. Det kan foregå i Oasis eller lokalt i den henvisende kommune.

Læs mere her www.oasis-rehab.dk/nye_projekter

Kontakt

Oasis - Behandling og rådgivning for flygtninge
Tanja Weiss
Nygade 4, 2. sal, 1164 København K.
Tlf.: +45 3526 5726