Projekt Vejen til Viden

Udgivet af: Danners Videnscenter og Projektafdeling januar 2015
Vejen til viden er et opsøgende, præventivt og landsdækkende projekt, hvor konsulenter med hhv. filippinsk, afrikansk og mellemøstlig baggrund kommer i dialog med kvinder i det danske samfund, som ofte ikke taler tilstrækkeligt dansk til at kende deres rettigheder og muligheder i forbindelse med vold i hjemmet.

I projekt Vejen til Viden uddeler vi en lille folder med informationer om vold, samt anvisninger til hvordan man kan hjælpe fx en veninde, der er udsat for vold, samt relevante kontaktoplysninger for hjælp til voldsudsatte kvinder. Folderen er udarbejdet i et diskret design, så den ikke fylder mere end et almindeligt visitkort og let kan stikkes i lommen eller tasken. Folderen findes på dansk, engelsk, arabisk og swahili.

Folderen uddeles til dialogmøder, hvor projektets sproglige konsulenter holder oplæg om vold i hjemmet og de rettigheder og muligheder, man har, hvis man udsættes for vold i hjemmet i Danmark. Møderne holdes for en bred vifte af kvindeforeninger, indvandrer- og flygtningenetværk, religiøse foreninger, etc. Målgruppen er ligeledes bred, og kan omfatte alle nydanske kvinder, som pga. bl.a. sprogbarrierer ikke har umiddelbar adgang til informationer om hjælpemuligheder og rettigheder i det danske samfund. Denne målgruppe kræver en aktivt opsøgende indsats, da krisecentrene og andre hjælpeinstanser ellers ikke kommer i kontakt med disse kvinder.

Kontakt

Danners Videnscenter og Projektafdeling
Anne Zacho Møller
Nansensgade 1, 1366 Kbh K
Tlf.: 30785867