Partnerskabsaftale om integration i Aalborg Kommune

Udgivet af: Aalborg Kommune september 2016
Partnerskabsaftale mellem kommunen, arbejdsmarkedets parter, uddannelsesinstitutionerne og de frivillige organisationer for at integrere kommunens flygtninge hurtigst muligt i lokalområdet og på arbejdsmarkedet.

I perioden fra 2014 frem til august 2016 har Aalborg Kommune modtaget 743 flygtninge. Det er af stor betydning for flygtningene, for Aalborg Kommune og for det lokale erhvervsliv, at disse flygtninge integreres så hurtigt som muligt i lokalområdet og på arbejdsmarkedet.

Endvidere var der stor opmærksomhed på vigtigheden af, at vi skal gøre lige så meget for andre ledige som for flygtningene. Indsatsen for flygtningene skal blot tilrettelægges på en anden måde, end for de øvrige ledige. Dette budskab skal ligeledes kommunikeres bredt ud for at sikre den størst mulige opbakning til initiativerne. Derfor denne partnerskabsaftale.

Resultat og effekt

Det er partnerskabets formål at tilvejebringe 500 praktikpladser til flygtninge i 2016. Pladserne skal primært findes inden for brancher, hvor der aktuelt er mangel på arbejdskraft, eller hvor der er udsigt til mangel på arbejdskraft.

Op til 150 pladser kan være inden for det offentlige. Disse praktikpladser skal fortrinsvis bruges til træning af hverdagsdansk og indføring i arbejdspladskultur.

Mindst 350 praktikpladser skal findes på det private arbejdsmarked inden for brancher med mangel på arbejdskraft.

Det er endvidere målet, at der i 2016 skal indgås aftale om mindst 25 IGU-uddannelsesforløb, fortrinsvis på det private område.

Brug værktøjet

Til inspiration.

Kontakt

Aalborg Kommune
Gurli Fuglsang Joensen
Sønderbro 12, 9000 Aalborg
Del din integrationsviden

Indsend rapport, håndbog eller lignende:
Udfyld skema her

Har du metoder og gode erfaringer, der ikke er beskrevet i en rapport?
Udfyld skema her