Pjece: "MindSpring for og med flygtninge"

Pjece om ”MindSpring for og med flygtninge”, med beskrivelse af projektet, målsætning og målgruppen.

MindSpring er navnet på en gruppemetode, som oprindeligt er udviklet i Holland, hvor den anvendes med både asylansøgere og flygtninge. Formålet er at styrke deltagernes egen handlekraft i forhold til særlige eksilproblematikker, der udspringer af deltagernes egen virkelighed. Metoden bygger på følgende principper:

  • Inddragelse af deltagernes egne erfaringer med livet i eksil
  • Peer-to-peer tilgang (ligesindede deler erfaringer)
  • En manual følges med faste temaer, som er aktuelle og relevante for deltagerne
  • Forskellige øvelser sikrer, at deltagerne får lejlighed til selv at reflektere over temaerne og derved opnå ny indsigt og bevidsthed.
  • Empowerment (deltagerne får ny handlekompetence)
  • Samarbejde mellem frivillig og professionel
     

Det særlige ved metoden er, at grupperne ledes af en frivillig MindSpring-træner med samme sprog og kulturelle baggrund som deltagerne. MindSpring-træneren kan via sin kulturelle baggrund og sine erfarnger godkende og forstå mange af de situationer og problemer, gruppedeltagerne er i. For deltagerne giver det tryghed at vide, at træneren har personlige erfaringer, der ligner deres egne. Temaer og problematikker anskues såvel ud fra eget kulturelle perspektiv som fra et flygtninge/indvandrerperspektiv med oplevede eksempler og erfaringer.

Brug værktøjet

Kontakt Dansk Flygtningehjælp, Center for Udsatte Flygtninge, ved projektleder Vibeke Hallas, hvis I som kommune eller institution er interesseret i at starte MindSpring-grupper.

Kontakt

Center for Udsatte Flygtninge
Anna Mathilde Jensen
Borgergade 10, 3 sal.
1300 København K.
Tlf.: 33 73 52 55
Del din integrationsviden

Indsend rapport, håndbog eller lignende:
Udfyld skema her

Har du metoder og gode erfaringer, der ikke er beskrevet i en rapport?
Udfyld skema her