Rabarberne & mig

Udgivet af: Rabarberne & mig februar 2016
Politisk ukorrekt, sjov, oplysende, unik og uhøjtidelig videoprojekt om 5 unge syreres møde med Danmark.

5 unge mennesker nyankomne fra Syrien og en skør dansker har lavet en YouTube kanal og Facebook side hvor vi ærligt, kærligt, humoristisk og i politisk ukorrekt stil dykker ned i forskellene mellem os, og kigger nærmere på disse 5 syreres møde med Danmark.
Projektet er et videoprojekt som "interagerer med virkeligheden". Dvs. vores lokale seerskare i Ryomgård bliver jævnligt inviteret til arrangementer med de 5 rabarbere. Fx videopremiere på nye film og et større "gastronomisk arrangement", hvor lokalbefolkningen bliver inviteret på en aften med arabisk/syrisk mad i det lokale medborgerhus hvor de 5 unge og deres familier kan møde flere mennesker fra lokalbefolkningen - og fortælle om deres historie.

Introvideo om "Rabarberne & mig.
www.youtube.com/watch?v=t90txwhm5k0

Eksempler på videoer:
Se videoen hvor rabarberne får en ud af kroppen oplevelse med at smage på dansk mad: www.youtube.com/watch?v=OQ9z4DCQN50

I denne video fortæller de om det danske sprog.
www.youtube.com/watch?v=rbE5tlbUnbY

I denne video gæsteoptræder Hazeem som fortæller om sin flugt fra Syrien.
www.youtube.com/watch?v=fvg2p3FoGFI

Resultat og effekt

Projektet har allerede nu givet de 5 unge, og deres familier en langt større bekendtskabskreds og vennekreds i byen, og de er blevet lokale kendisser i byen.

Brug værktøjet

Værktøjet kan bruges af skoler og ildsjæle i alt almindelighed. Det kræver ikke meget andet end et videokamera, video-redigeringssoftware og nogle gode idéer til indhold.

Kontakt

Rabarberne & mig
Stefan
Tlf.: 27288545
Del din integrationsviden

Indsend rapport, håndbog eller lignende:
Udfyld skema her

Har du metoder og gode erfaringer, der ikke er beskrevet i en rapport?
Udfyld skema her