Modtagelse

Filtrer
 

3/2-modellen

 
Ofte er en kombination af sprogskole og virksomhedsrettede aktiviteter med til at understøtte integrationsprocessen for nyankomne flygtninge og familiesammenførte. I Hedensted Kommune arbejder man med 3/2-modellen for at understøtte denne process.
Hedensted Kommune

Modtageplan

 
Ringkøbing-Skjern Kommune har udarbejdet en modtageplan, der giver konkrete anvisninger på fordeling af opgaver i forbindelse med modtagelse af nyankomne flygtninge.
Ringkøbing-Skjern Kommune

Linkworker

 
Betegnelsen ”link-worker” tilkendegiver, at kodeordet for funktionen er netværk; at skabe kontakt og synergi mellem målgruppen, offentlige myndigheder og det danske samfund som helhed. Link-workerens primære opgave er dermed at facilitere og understøtte integration af nyankomne flygtninge og indvandrere, samt varetage opgaver relateret til udlændinge i kommunen.
Hedensted Kommune

Trivselskonsulenter

 
Silkeborg Kommune tilbyder alle nyankomne flygtningefamilier en trivselskonsulent. Konsulentens opgave er at hjælpe familierne med at falde til i kommunen. Det kan være praktisk hjælp til at få styr på de mange ting, der skal ordnes efter ankomsten, men det kan også være opgaver af pædagogisk karakter, som fx støtte til børnenes trivsel.
Silkeborg Kommune, Integrationsteamet, Job og Borgerservice

Forbesøg på asylcenter

 
Det kan være en god ide for kommunen at tage på forbesøg på asylcentret inden modtagelse af flygtninge. Besøget kan være med til at etablere et tillidsforhold, som kan få stor betydning for det fremadrettede samarbejde mellem flygtningen og kommunen.
Hedensted Kommune

Ny i Danmark – opstartsforløb for nyankomne flygtninge og familiesammenførte i Ringkøbing-Skjern Kommune

 
Ny i Danmark er et otte ugers opstartsforløb for nyankomne flygtninge og familiesammenførte i Ringkøbing-Skjern Kommune. Forløbet kombinerer danskundervisning med undervisning i blandt andet viden om arbejdsmarkedet og uddannelsesmuligheder samt kompetenceafklaring og fysisk aktivitet.
Ringkøbing-Skjern Kommune

Eritrea og eritreiske flygtninge

 
Basisviden om Eritrea, landets karakteristika, geografi, historie og befolkning. Notatet skitserer nogle af de forhold, som flygtninge fra Eritrea er flygtet fra, og hvad der kendetegner gruppen af flygtninge fra Eritrea.
Center for Udsatte Flygtninge - En del af Dansk Flygtningehjælp

Faktaark - Bhutan

 
I faktaarket kan du finde landefakta og baggrundsinformation om Bhutan.

Faktaark - Afghanistan

 
I faktaarket kan du finde landefakta og baggrundsinformation om Afghanistan. Landefakta og baggrundsinformation herfra omhandler først og fremmest den konkrete politiske situation, økonomi, karakteristika ved flygtningegruppen og sprog.

Faktaark - Congo

 
I faktaarket kan du finde landefakta og baggrundsinformation om Landefakta og baggrundsinformation fra Congo omhandler først og fremmest den konkrete politiske situation, økonomi, karakteristika ved flygtningegruppen og sprog.

Metodehæftet ”MindSpring - Forældregrupper for og med flygtninge eller asylansøgere

 
Om at give sine børn, der vokser op i to kulturer, en bevidst og tryg opdragelse – og om stress, traumer og identitet
Center for Udsatte Flygtninge - En del af Dansk Flygtningehjælp

Tolkeguide

 
Tolkeguiden er først og fremmest tænkt som et praktisk anvendeligt redskab for tolkebrugere til at optimere deres daglige arbejde med fremmedsprogede borgere med behov for tolkebistand.

Den gode modtagelse af flygtninge i kommunerne

 
Håndbogen ”Den gode modtagelse af flygtninge i kommunerne” videreformidler gode erfaringer og klare anbefalinger fra forskellige kommuner, der har systematiseret deres arbejde med modtagelsen af flygtninge.

Faktaark - Syrien

 
I faktaarket kan du finde landefakta og baggrundsinformation om Syrien. Landefakta og baggrundsinformation herfra omhandler først og fremmest den konkrete politiske situation, økonomi, karakteristika ved flygtningegruppen og sprog.

Bladet Frivillig om congolesiske flygtninge

 
Temanummer om congolesiske flygtninge
Frivillignet – en del af Dansk Flygtningehjælp
Del din integrationsviden

Indsend rapport, håndbog eller lignende:
Udfyld skema her

Har du metoder og gode erfaringer, der ikke er beskrevet i en rapport?
Udfyld skema her